Low-carb recepti s Sukrinom

0

Brownie torta

 

Sestavine:

6 jajc

150 g masla

125 g temne čokolade

6 žlic sladila Sukrin

6 žlic mletih orehov

1 skodelica pekanov ali orehov

malo stopljene temne čokolade za dekoracijo

 

Priprava:

V posodi raztopimo maslo in temno čokolado, malo ohladimo, nato primešamo dobro stepene rumenjake s Sukrinom. Mešanici dodamo mlete orehe in beljakov sneg, na koncu vmešamo še pekane ali orehe. Maso pečemo v srednje velikem tortnem modelu 25 minut pri 185 ˙C. Prelijemo s stopljeno čokolado, ohladimo in pred postrežbo okrasimo s stepeno smetano.

Čokoladni pralineji z goji jagodami

 

Sestavine:

50 g masla (navadnega ali kakavovega)

1 žlica kokosove maščobe

1 žlica kakava

2 žlici fino mlete kokosove moke Sukrin

1-2 žlici sladila Sukrin Melis

nekaj žlic goji jagod

 

Priprava:

V majhni kozici na srednjem ognju raztopimo maslo in kokosovo maščobo. Dodamo kakav, fino mleto kokosovo moko in sladilo Sukrin Melis ter dobro premešamo. Maso prelijemo v modelčke za pralineje, potresemo z goji jagodami in shranimo v hladilnik, da se strdijo.

Marcipan

 

Sestavine:

90 g razmaščene mandljeve moke Sukrin
60 g sladila Sukrin Melis
2 beljaka
nekaj kapljic esence grenkega mandlja

 

Priprava:

Vse sestavine zgnetemo v kroglo, pustimo počivati ca. deset minut, nato oblikujemo 12 do 15 kroglic, ki jih po želji okrasimo s stopljeno temno čokolado.

Ameriške palačinke s skuto in malinami

 

Sestavine:

2 jajci

40 g razmaščene mandljeve moke Sukrin

2 žlički sladila Sukrin:1

100 ml mineralne vode

nekaj kapljic vaniljeve arome

ščepec soli

3 žlice skute

1 žlica mleka

2 žlici malin

1 košček temne čokolade

 

Priprava:

V skledi stepemo jajci, dodamo mandljevo moko, eno žličko sladila Sukrin:1, mineralno vodo, vaniljevo aromo in sol. Ponev namastimo z maslom in spečemo eno večjo ali štiri manjše palačinke. Skuto razmešamo z mlekom, primešamo eno žličko sladila Sukrin:1 in premažemo čez palačinke. Na vrh damo maline in sesekljano temno čokolado.

 

Mini biskvitne tortice

 

Sestavine:

polovica mešanice za peko peciva Sukrin Cake Mix

2 jajci

50 ml kokosovega olja

100 ml vode

250 ml sladke smetane

1 žlica sirotkinega beljakovinskega praška poljubnega okusa

nekaj žlic poljubnih oreškov

košček temne čokolade

 

Priprava:

V skledi stepemo jajci, dodamo kokosovo olje, vodo in polovico mešanice za peko peciva Sukrin Cake Mix. Premešamo in maso naložimo v modelčke za mini tortice. Pečemo ca. 15 minut pri 175 ˙C, nato ohladimo. Sladki smetani proti koncu stepanja dodamo beljakovinski prašek in s kremo premažemo biskvitno osnovo. Posujemo z oreški in sesekljano temno čokolado.

Tortica v dveh minutah

 

Sestavine:

1 vrečka mešanice Sukrin Cake in a cup

50 ml vode

1 žlica stepene sladke smetane

košček temne čokolade

 

Priprava:

V skodelici za belo kavo premešamo vsebino vrečke Sukrin Cake in a cup in vodo. Damo v mikrovalovno pečico in pri najvišji moči segrevamo 60 do 70 sekund. Tortico okrasimo s stepeno sladko smetano in temno čokolado.

Obloženi kruhki

 

Sestavine:

250 g mešanice za low-carb kruh Sukrin Bread Mix s semeni

300 ml vode

sirov namaz

nekaj rezin salame

nekaj rezin šunke

nekaj rezin sira

nekaj kumaric

 

Priprava:

V posodo stresemo mešanico za low-carb kruh Sukrin Bread Mix, prilijemo 300 ml vode in premešamo. Maso naložimo v pekač in pečemo 70 minut pri 175 ˙C. Kruh ohladimo, razrežemo na rezine, namažemo s sirovim namazom ter obložimo s salamo, šunko, sirom in kumaricami.

Pica

 

Sestavine:

mešanica za pripravo kruha ali testa za pico Sukrin Bread Mix

400 ml vode

skodelica pelatov

začimbe za pico

poljubna obloga (šunka, pršut, mocarela)

 

Priprava:

V posodo stresemo mešanico Bread Mix, prilijemo 400 ml vode in premešamo. Maso z mokrimi rokami raztegnemo po pekaču, ki smo ga obložili s papirjem za peko, dokler ni testo debelo ca. pol centimetra. Pečemo ga 30 minut v pečici, segreti na 175 ˙C, nato ga obložimo z nadevom in nadaljujemo peko še 15 minut.

 

 

Dober tek 🙂

Oglejte si več receptov na www.fitkuhinja.si

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vpiši svoj komentar
Prosim vpiši ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.