Partis se vrača, a vse ni tako nedolžno, kot se zdi

Partis

Ko je konec junija letos ugasnil Partis je bilo konec obdobja na slovenskem spletu. Številni dejavniki so vplivali na to, da je Partis od požara podatkovnega centra marca 2021 dobesedno životaril. Takrat so potrebovali več kot pol leta, da se je vrnil v svoji pravi obliki, a se je zgodba zaključila letos. Vsaj tako se je zdelo! Partis na svoji spletni strani namreč pravi, da se vrača – in to kmalu! Kaj vse vemo o vrnitvi?

Partis se je po mnogih letih ugasnil, a se zdaj vrača

Partis»Dobro veste in ste opazili, da vse od požara v podatkovnem centru v Franciji pred dobrima dvema letoma, kjer smo izgubili praktično vse, Partis ni več deloval optimalno. Nismo pa izgubili svoje volje do dela in smo vam vseeno skušali priskrbeti dnevno sveže torrent vsebine, kar nam je v precejšnji meri kljub preprekam in občasnim izpadom, uspevalo. Nekoč pa se vsaka zgodba, skupaj z vzponi in padci, konča in kot kaže se bo tako zapečatila tudi usoda portala Partis.si,« so zapisali v svoji objavi sredi junija letos ob zaključku zgodbe o Partisu, najbolj priljubljenem slovenskem portalu v tej branži.

Ob tem so se mnogi Slovenci vprašali, kam naj se obrnejo za to, kar jim je dolga leta ponujal Partis. Pri tem pa naleteli na vprašanje, ali je piratstvo v Sloveniji sploh legalno?

Sledila je zgodba Infire, ki pa se tudi sama sooča z istimi oziroma vsaj podobnimi težavami, kot se je Partis. Še vedno pa je Infire portal, s katerim upravlja ekipa bivšega Partisa, ki na družbenih omrežjih daje vedeti, da z novim Partisom nima prav nič.

Partis se zdaj vrača, a vse ni tako nedolžno

Na veliko srečo mnogih uporabnikov se Partis vrača v novi obliki, z novim izgledom in funkcionalnostjo. Nekaj podobnega je bilo obljubljenega že po požaru, zato jih za besedo ravno ne bomo držali, se pa veselimo prihoda obnovljenega portala.

To bo 1. januarja 2024 ob polnoči.

Kmalu bodo odprte tudi registracije, kaj več pa za zdaj o portalu ni znanega.

So pa seveda govorice, ki pravijo, da naj bi portal prevzela oseba, ki je imela v lasti domeno, a s samim portalom drugače ni povezana. Druga govorica je, da bi Partis zaživel v popolnoma drugi obliki, kjer bi veliko slonelo na sodelovanju s kinematografi – naslovna stran kaže na nagradno igro z brezplačnimi vstopnicami za ogled najljubših kino vsebin. Gre zgolj in samo za govorice – če so točne se bo razvedelo v prihodnjih tednih.

Partis se vrača z letom 2024
Partis se vrača z letom 2024
Žiga Kastelic

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekVsa ta nevidna svetloba – ocena serije: »Netflix očitno Doerru ni bil kos «
Naslednji članekAli me naj skrbi, da bom zaradi vročega napitka zbolel za rakom?
Žiga Kastelic

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.