Ojoj, imam koronavirus!

Negative Covid-19 antigen test kit, one step coronavirus antigen rapid test, saliva swab, 1 test box with imagine of lungs, close up
Foto: Michele Ursi iz iStock

V zadnjem tednu so številke okuženih na dnevni ravni strmo poskočile in zopet so tukaj ukrepi za katere smo si po marcu morda mislili, da se nikoli več ne bodo ponovili. Če si tudi ti med obolelimi, upam, da preživljaš kar se da prijetno izolacijo in da te koronavirus kmalu zapusti.

Kako je sploh imeti covid-19?

Epizodo o lastni izkušnji s koronavirusnim obolenjem sem se odločila posneti, ker je potek te bolezni res precej drugačen od prehlada ali pa katere druge bolezni. No pa seveda tudi zato, ker najbrž marsikoga zanima, kako ta virus preživimo mladi, brez kroničnih obolenj. Sicer so za koronavirusno obolenje že zbrani najpogostejši simptomi in znaki, a naj ti te, ki jih v podcastu predstavim jaz ne bodo edino vodilo pri spremljanju svojega zdravstvenega stanja.

Od delne izgube okusa in voha pa vse do občutka utesnjenosti v pljučih

V podcastu sem na kratko opisala potek moje bolezni, ki se je začela precej nedolžno. Po približno štirih dneh pa se je stanje poslabšalo. To naj bi se pri koronavirusu sicer kar pogosto zgodilo, tako da si res privošči toliko počitka, kot ti ga telo narekuje. Kakšen dober dan sem se zaradi občutka v pljučih počutila res neprijetno – malce prestrašeno. Kot, da bi imela neko vlažno kepo, ki mi otežuje dihanje, vendar se noče nikamor premakniti. Moja telesna temperatura je sicer ostala nizka, a sem dva dni vseeno večinoma prespala. Izguba voha in okusa pa je res posebna izkušnja. Saj veš kako pravijo: šele ko nekaj izgubiš, se zaveš, koliko ti to pomeni. In pri vonju in okusu je to še kako res. Ali sploh zaznam kakšen vonj? Kako dolgo traja, da se to povrne? Vse izveš v podkastu.

Mesec dni doma?

Ob pozitivnem testu na koronavirus moraš v izolacijo, ki traja 14 dni od dneva, ko izgine še zadnji znak bolezni covid-19. To pomeni, da si, če tvoji simptomi trajajo 14 dni, lahko vsega skupaj doma tudi mesec dni! No upam, da v mojem primeru ne bo tako.

Kaj naj počnem?

Do zdaj sem bila precej statična, ampak počasi začenjam prihajati k močem. Knjige in Netflix so super ideja, se pa veselim tudi kakšne druge ideje za preživljanje časa v izolaciji. Imaš kak nasvet? zapiši ga v komentar. Hvala!

Prijetno poslušanje in z besedo na dan v komentarjih! Tvoje mnenje, želje in ideje za bodoče avdio oddaje so zlata vredne! #gold #gold #gold #hvala

Ideje, predloge ali želje po sodelovanju v naših avdio oddajah lahko posreduješ tudi na: marketing@nevtron.eu.

marketing [afna] nevtron.eu

Marketing

Prejšnji članekIščejo se: mladi kulturniki! Prijavi se na razpis
Naslednji članekStanovanje vs. študentski dom
marketing [afna] nevtron.eu

Marketing

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.