Kaj nas v življenju zaznamuje?

One day or day one. You decide. printed on old typewriter.
Foto: IvelinRadkov iz iStock

V tokratni epizodi podcasta (1. del) sva klepetali s Tatjano Mikuš, ki v svojem času ljubiteljsko deluje pod imenom »Objem svobode«. K njej lahko pridemo na intuitativna svetovanja, delavnice za osebno rast, rejki terapije, zadnje čase pa se uči tudi astrologije. Vse to rada počne poleg službe, za svojo dušo, saj pravi, da jo dnevno bogatijo.

Iskren pogovor in odnos z ljudmi je namreč pravi balzam za dušo, a danes je največja težava prav to, da ljudje niso slišani in razumljeni.

V prvem delu pogovora je Tatjana predstavila, kaj rejki terapije sploh so, kako izgledajo delavnice za osebno rast ter kakšna so intuitativna svetovanja.

Ali lahko kreiramo, kar želimo?

Prav vsak izmed nas ima v sebi potenciale, ki nam omogočajo, da ustvarimo vse, kar si želimo. Tako imamo na eni strani ljudi, ki obstajajo, na drugi pa tiste, ki živijo. Kakšna je razlika? Velika.

V pogovoru nam je Tatjana precej podrobno razložila, zakaj tako veliko ljudi v sodobnem življenju hibernira.

Kaj nas v življenju zaznamuje?

Najpogosteje izkušnje iz preteklosti. In prav na podlagi tega smo danes takšni, kakršni smo. Skozi najin klepet boste izvedeli, katere so tiste izkušnje, ki nas najbolj zaznamujejo, in zakaj se partnerja med seboj najpogosteje prepirata. Prav med partnerjema je namreč umetnost najti kompromis.

Tatjana poudarja, kako zelo pomembno je sprejeti dejstvo, da je bila preteklost točno takšna, kakršna je bila. Dokler je ne sprejmemo z mirom in ljubeznijo, bomo namreč prenašali nepotrebno breme. Skozi odzive, dogodke ali čustvovanja.

Zelo lepo in podrobno je v pogovoru predstavljen proces našega zaznavanja od rojstva dalje, tako vzorcev iz okolice, kot zavedanje samega sebe.

Vsak izmed nas bo namreč prej ali slej razočaral ideal starša. Obratno pa se tudi starši pogosto ne zavedajo oziroma ne znajo ravnati v določenih situacijah.

Children's sweet feet wrapped in a turquoise blanket on beige background, close up.
Foto: Yuliia Skybyk iz iStock

Na kakšen način lahko pozdravimo bolečine iz preteklosti?

Ključno je odpuščanje in zavedanje, da se nič ne zgodi od danes do jutri, pač pa je to proces življenja. Pomembno je, da najprej odpustimo sebi. V podcastu nam je Tatjana razložila, kako poteka odpuščanje samemu sebi in kako ob vsem tem razumeti in sprejemati drugega.

Za konec prvega dela sva nekaj besed namenili tudi samopodobi. Prav tisti človek, ki je najbolj kritičen do sebe in do drugih, je na najnižjem pragu samozavesti.

Želim vam, da bi v pogovoru našli odgovore na marsikatero vprašanje, ki se vam mogoče že dalj časa poraja v glavi. Predvsem pa, da bi v njem uživali in se zavedali svoje vrednosti.

🎧 Prijetno poslušanje in z besedo na dan v komentarjih! Tvoje mnenje, želje in ideje za bodoče avdio oddaje so zlata vredne! #gold #gold #gold #hvala

Ideje, predloge ali želje po sodelovanju v naših avdio oddajah lahko posreduješ tudi na: marketing@nevtron.eu.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.