Pri ŠOU pripravljeni na reforme

Študentski zbor je na 20. redni seji,  ki je potekala v četrtek, 10. 8. 2013, sprejel sklep o ustanovitvi delovnega telesa Študentskega zbora, ki bo poiskal optimalno rešitev za preoblikovanje študentskega organiziranja. Študentsko organiziranje po mnenju ŠOU v Ljubljani namreč potrebuje spremembe, ki bodo omogočale, da se kot organizacija ustrezno zoperstavimo trenutnim družbenim razmeram in  poskrbimo za ohranjanje delavskih, predvsem pa študentskih pravic. Predsedstvo ŠOU v Ljubljani je Študentskemu zboru predlagalo tudi širšo delovno skupino, ki bo poleg študentskih poslancev, pomagala pri iskanju optimalnih rešitev. Sklep so podprli vsi prisotni poslanci iz vseh organiziranih študentskih skupin, tako iz koalicije kot tudi iz opozicije. ŠOU v Ljubljani je tako enotno pripravljen na spremembe. 

 

Neprestane spremembe, ki se dogajajo v našem bližnjem in daljnem okolju, so del vsakdana tudi v življenju študentov, ki študirajo na visokošolskih zavodih, članih Študentske organizacije Univerze v Ljubljani (ŠOU v Ljubljani). Svet okoli nas je v neprestanem spreminjanju, v zadnjih letih pa so naše življenje zaznamovali tudi nekateri izredni dogodki, kot je gospodarska kriza.

Med študenti je tako že dalj časa prisotna razprava o potrebnih spremembah študentskega organiziranja, ki bi poskrbele, da se v časih, ko je ogrožena socialna varnost vse večjega števila študentov, zagotovi ohranjanje študentskih pravic ter izboljševanje položaja študentov.

 

Gospodarska kriza iz dneva v dan ogroža vedno več  delavskih in seveda tudi študentskih pravic, varčevalna politika držav pa uničujoče vpliva tudi na študentsko organiziranje.

 

ŠOU v Ljubljani se je v preteklih letih soočala s kritikami, ki so vključevale očitke o nenamenski ali celo koruptivni porabi študentskega denarja. Rok Likovič, predsednik Študentske organizacije Univerze v Ljubljani, je tako v upanju po reformi študentskega organiziranja, ki bo organizacijo moderniziralo in dokončno odpravilo korupcijo, Študentskemu zboru kot najvišjemu organu ŠOU v Ljubljani predlagal ustanovitev delovnega telesa, ki bo pripravilo spremembo statuta, aktov in pravilnikov ŠOU v Ljubljani. S tem se bo organizacija ustrezno pripravila na novo obdobje, obdobje institucionaliziranega študentskega organiziranja, ki je in bo tudi v prihodnje ponos študentom Univerze v Ljubljani  kot tudi celotni državi. Študentje namreč potrebujemo organizacijo, ki bo pripravljena na boj za študentske in delavske pravice ter organizacijo, ki bo ustrezno zastopala interese študentov pri spremembah študentskega dela, ki se obetajo.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.