Prvi TwestivalLJ Pri Zelenem Zajcu

Twestival oziroma Twitter festival je niz globalnih dogodkov oziroma festivalov, ki jih sočasno prirejajo uporabniki spletne skupnosti Twitter po vsem svetu. Namen Twestivalov je druženje ljudi brez računalnikov, ekranov in tipkovnic – za zabavo in v dobrodelne namene. Gre za relativno novo obliko druženja, ki se je začela šele pred letom dni, tokrat pa prihaja v različici Twestival Local in s sloganom »Tweet. Meet. Give.«, torej »Tvitaj. Druži se. Podari.« V 45 državah po svetu bo med 10. in 13. septembrom potekalo 183 lokalnih Twestivalov, dobrodelne akcije pa so tokrat lokalnega značaja, tako bodo zbrani prispevki sredstva namenjeni lokalnim neprofitnim organizacijam.
Ljubljanski Twestival – TwestivalLJ – se bo zgodil v petek, 11. septembra. Ker sta glavna organizatorja predstavnika Urbanega plemena, je bil za prizorišče kmalu določen lokal Pri Zelenem Zajcu, kjer je sicer že potekalo nekaj neformalnih druženj slovenskih tviterašev.

Dobrodelnost? Za horjulsko zavetišče bodo na Twestivalu zbirali donacijska sredstva, v zahvalo pa bodo donatorji prejeli broške TwestivalLJ, ki so hkrati simbol podpore. Že pred festivalom pa se zbirajo tudi nedenarne donacije (hrana za živali, prostovoljci…). Ljubljanski Twestival bodo okrepili plesalci, nastopi glasbenih skupin in DJ-jev, natančen program pa bodo v naslednjih dneh razkrili na TwestivalLJ blogu zato predlagamo, da ga redno spremljate. Donacije bodo v petek, na dan dogodka, sproti objavljali na internetu oziroma festivalskemu Twitterju.

Twestival pa ni namenjen samo tviterašem, temveč vsem, ki bi se radi pridružili zabavnemu festivalu, za organizacijo katerega so zaslužni izključno prostovoljci z njihovo dobro voljo in energijo. Še posebej toplo so vabljeni posamezniki, ki bi radi pomagali Zavetišču Horjul oziroma tamkajšnjim živalicam. Če se Twestivala ne boste utegnili udeležiti, lahko zavetišču pomagate tudi tako, da jim denar nakažete neposredno na njihov tekoči račun NLB SI56 0202 7025 4948 113.

To follow, or not to follow. That is the question.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.