Tu se piše življenje – prvi koroški celovečerni film

Društvo eksperimentalne umetnosti Slovenija se je v leto in pol trajajočem neprofitnem projektu pod vodstvom Toma Novosela lotilo snemanja celovečernega filma z naslovom Tu se piše življenje. V njem so s humorjem in z dramatiko tematizirane težave mladostnikov ter problematika uživanja alkohola. Film bo premierno predvajan v Kulturnem domu Slovenj Gradec v petek, 8. februarja 2013, ob 20.00.

 

Film velja za prvi koroški celovečerec, saj je snemanje potekalo izključno na Koroškem, sodelovali pa so predvsem domačini. Ekipa je želela pokazati, da imajo mladi možnost izvesti enega največjih filmskih projektov na Koroškem v zadnjem desetletju. Tu se piše življenje je zgodba o ljudeh, minljivosti in družbeno kritičnih tematikah. V filmu spremljamo tri osrednje like: Selektorja, Dahija in Sonjo, katerih zgodbe se dogajajo ločeno in se na koncu združijo v tragičnem koncu. Režiser Tomo Novosel nam s filmom pokaže, da se lahko v nekaj urah spremeni naše celotno življenje.

Poleg Toma Novosela so pri projektu sodelovali Miha Kolar (direktor fotografije), Tine Lenart (kamera-B), Domen Hundrap (mojster zvoka), Polona Moličnik (asistenca režiji, produkcija), Franc Vezela (skladatelj izvirne filmske glasbe) ter igralci Miha Pačnik, Maša Flogie in Gregor Podričnik. V celoti je ekipa štela nekaj več kot štirideset članov, ki so se projekta lotili iz lastnega veselja in interesa. Projekt je bil namreč financiran iz lastnih sredstev in donacij, izplačilu honorarjev pa se je celotna ekipa odpovedala.

Vstopnice za premiero so na prodaj od 21. januarja 2013, cena pa je 4 evre. Več o dogodku si lahko preberete na: www.tusepisezivljenje.si!

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.