5 čudovitih božičnih filmov, ki so izšli v zadnjih letih

5 božičnih filmov, ki so izšli v zadnjih letih
5 božičnih filmov, ki so izšli v zadnjih letih

Božič je tukaj in zna se zgoditi, da bo treba pogledati tudi kakšen film. Tu so klasike Sam doma, Umri pokončno in podobne, ki smo jih našteli v prispevku najboljši božični filmi vseh časov. Tu so tudi animirani filmi Grinch, Polarni ekspres in drugi, ki smo jih nanizali v prispevku najboljše božične risanke vseh časov.

Tokrat v prispevku najdeš 5 božičnih filmov, ki so izšli v zadnjih petih letih. Gre za prikupne in srčne božične filme, ki so sveži in vroči kot žemljice.

5Božične kronike (Christmas Chronicles)

Zgodba o sestri in bratu, Kate in Teddyju Pierceu. Na božični večer načrtujeta, da bi v kamero ujela Božička. Vse pa se spremeni v nepričakovano potovanje, o katerem večina otrok lahko samo sanja.

Seveda je glavni adut filma Kurt Russell kot božiček ter Goldie Hawn kot božičkova žena, ki je tudi v resničnem življenju njegova žena.

The Christmas Chronicles | Official Trailer | Netflix

4Tvoj božič ali moj? (Your Christmas or Mine)

Božični večer je, Potem ko sta si nova zaljubljenca Hayley (Cora Kirk) in James (Asa Butterfield) pomahala v slovo na postaji Marlyebone, ne moreta prenesti, da bi bila za božič ločena, zato se oba odločita drug drugega presenetiti in nehote pomotoma zamenjata vlaka. Sneg začne padati in z njim ugotovita, da sta ves božič ujet z družino drug drugega. Bo njuna ljubezen preživela, ko bodo njune skrivnosti razkrite?

Tvoj božič ali moj je prikupna romantična komedija, ki je letos dobila tudi nadaljevanje.  V filmu poleg njiju zaigra tudi David Bradley oziroma hišnik Filch iz Harry Pottra.

Your Christmas Or Mine? | Official Trailer | Prime Video

38-bitni božič (8-bit Christmas)

Božična komedija, ki jo je režiral Michaek Dowse, glavno vlogo pa odigra Neil Patrick Harris. Hudomušen in iskren pogled na otroške dogodivščine. Zgodba, postavljena v predmestje Chicaga v poznih osemdesetih, se osredotoča na herkulsko prizadevanje desetletnega Jakea Doyla (Winslow Fegley), da bi za božič pridobil najnovejši in najboljši sistem video iger.

8-BIT CHRISTMAS – Official Trailer

2The Holdovers

Eden najboljših filmov leta 2023 ponovno združi Paula Giamattija in režiserja Alexandra Payna v božični zgodbi o treh osamljenih osebah v internatu v Novi Angliji med močno zasnežnimi počitnicami leta 1970. V komediji je Giamatti Paul Hunham, čudaški izredni profesor antične zgodovine, ki ga študenti in profesorji na splošno ne marajo. Ob njem je še Da’Vine Joy Randolph kot Mary Lamb, glavna kuharica šole, katere edinec je bil Curtis umorjen v Vietnamu, in Dominic Sessa v svojem filmskem prvencu kot Angus Tully, učenec šole – pameten, težaven, a dober otrok, ki se samo poskuša prebiti skozi življenje. V prazni šoli so med počitnicami prepuščeni sami sebi. Dogodivščine, nesreče in družinski občutek.

THE HOLDOVERS - Official Trailer [HD] - In Select Theaters October 27, Everywhere November 10

1Klaus

Klaus je hitro postal eden najboljših animiranih filmov vseh časov in brez dvoma božična klasika. Uvrščena je tudi na naš seznam najboljših božičnih risank vseh časov.

Ko se novi poštar Smeerensburga, Jesper, spoprijatelji z izdelovalcem igrač Klausom, njuna darila stopijo star spor in dostavijo sani, polne prazničnih običajev.

Klaus | Official Trailer | Netflix

Žiga Kastelic

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekAli lahko štipendijo vračam v obrokih?
Naslednji članekPraznični koktejli, ki si jih letos moraš privoščiti: Recepti, ki navdušujejo
Žiga Kastelic

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.