Kranj je dobil nov kino!

Red cinema seats and cola, popcorn and glasses in empty theater. Cinema movie theater concept background. 3d illustration
Foto: Bet_Noire iz iStock

Kranj bo dobil nov kino! Vesela novica za vse filmske oboževalce v Kranju, na Gorenjskem in širše. Kjer je nekoč stal legendarni Kino Center, bo zdaj stal nov kino, so objavili pri MOJ KINO.

MOJKINO Kranj je prva fizična lokacija mobilnega kina

MOJ KINO mnogi poznajo po predvajanju filmov v krajih, ki svojih velikih kinematografov pač nimajo – Trebnje, Postojna, Ilirska Bistrica, Litija in še in še. Gre za tako imenovani mobilni kino, ki filme približuje mnogim po Sloveniji. Od konca marca pa do začetka junija so njihova sporočila poniknila in mnogi so se spraševali, kaj se dogaja. Zdaj smo dobili odgovor, ki je odlična novica!

»Spoštovani, verjetno ste opazili našo tišino v zadnjih mesecih, ni naključna, saj smo vso našo energijo usmerjali v naslednje poglavje naše zgodbe in cilja vrniti film gledalcem. Zato sedaj z veseljem najavljamo našo prvo stalno lokacijo MOJKINO KRANJ,« so zapisali v svoji objavi na Facebooku.

MOJKINO Kranj je svoje mesto našel na Stritarjevi ulici v Kranju, kjer je nekoč stal Kino Center. S prvimi projekcijami v juniju v času tretjega filmskega festivala KRAFFT se je uradno odprl nov kranjski kino.

Del kina je tudi nova kavarna MOJKINO cafe.

MOJ KINO Kranj vabi v svoje prostore
MOJ KINO Kranj vabi v svoje prostore Foto: on mojkino

Da se boš lažje odločil, kateri film bi si v naslednjih mesecih ogledal v novem kranjskem kinu, spremljal naše objave. V pomoč ti bo prišel predvsem prispevek V kinu junija 2023.

Kranj je imel nekaj časa le Cineplexx

Poleg kranjskega Cineplexxa je bil dolgo aktualen tudi Kino Kolosej DeLuxe Kranj, ki pa se je zaradi korone zaprl z marcem 2020. Junija 2022 so vodilni pri družbi Kolosej sporočili, da je kino trenutno zaprt in da odločitve o ponovnem odprtju še ni bilo. Tako se je po približno petnajstih letih končala Kolosejeva zgodba v Kranju, kmalu zatem tudi v Ljubljani in Sloveniji nasploh. Pred tem je bil v teh prostorih legendarni Kino Center.

Kaj pa MOJ KINO v drugih mestih?

Ekipa z veseljem sporoča, da se bodo projekcije mobilnega kina MOJKINO nadaljevale v jeseni, ko se bo pričela njihova osma sezona. Še do konca poletja bodo sporočili, v katerih občinah bodo prisotni.

MOJKINO je mobilni kinematograf, ki v najsodobnejši tehnologiji v številnih slovenskih občinah predvaja najnovejše filme, izvajamo tudi šolske projekcije, letna kina, filmske premiere, festivale in drive-in kina.

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekWorking Holiday: po svetu z delovnimi počitnicami
Naslednji članekVse, kar moraš videti v Sloveniji – Adrenalinske destinacije

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.