Ocena filma: Ghosted

Ghosted, film Apple Tv +
Ghosted, film Apple Tv + Foto: on appletv+

Film Ghosted je akcijska komedija, v kateri igrata Ana de Armas in Chris Evans. Za ljubitelje romantičnih akcijskih komedij in tiste, ki so pogrešali filme tipa Morilci (Killers, 2010) in Kot noč in dan (Knight and Day, 2010), bo kot nalašč za večerni ogled. Ghosted, ki slovenskega prevoda še nima, je eden od produktov visokih ambicij pretočnika Apple TV+.

Ghosted, Chris Evans in Ana de Armas

Ana de Armas in Chris Evans svojo kemijo in karizmo iz Knives Out Riana Johnsona preneseta v akcijski rom-com. Cole (Chris Evans) je preprost kmečki mladenič, ki se prerad prehitro zaljubi in zaradi tega večkrat sliši kakšno šalo na svoj račun. Ko nekega dne na tržnici spozna Sadie (Ana de Armas), ki si želi samo kupiti rožico, je kemija (skoraj) instantna. Kmalu spozna, da Sadie ni povsem taka, kot je mislil. Ona je vohunka!

Chris Evans in Ana de Armas v Applovem filmu Ghosted
Chris Evans in Ana de Armas v Applovem filmu Ghosted Foto: on appletv+

Režiser Dexter Fletcher je v zadnjem desetletju režiral filme Orel Eddie (Eddie the Eagle, 2015) in Rocketman (2019). Nekaj tednov je skrbel tudi za Bohemian Rhapsody, ko je režijski stolček zapustil Bryan Singer. Bolj kot režija, ki ni prav nič posebnega, preseneča dejstvo, da (uradno) za scenarijem filma stojijo kar štirje možje. Ti so v preteklosti poskrbeli za malo morje precej solidnih filmov, a si delijo tudi naslove, kot so 6 Underground, Spiderhead in G.I. Joe 2. Ghosted žal spada v to branžo, a jo lahko za mnoge gledalce na vsaj nekoliko višji nivo popeljeta prav glavna igralca.

Chris Evans v vlogi, ki je zrcalna tiste Stotnika Amerike
Chris Evans v vlogi, ki je nasprotna tisti Stotnika Amerike Foto: on appletv+

Več slabega kot dobrega, a bi lahko bilo slabše

Chris Evans in Ana de Armas sta glavna aduta filma, kar je jasno od prvega trenutka. Če misliš, da je Evans lahko le akcijska figura, si oglej zelo podcenjeni film Preden greš (Before We Go, 2016), ki ga je Evans tudi režiral. Prvih nekaj minut film spomni prav na nočne sprehode v njegovem režiserskem debiju, žal pa si nadaljevanje ne deli enako poglobljene zgodbe in igre. Čeprav je Ana de Armas akcijska lepotica za naslednjih nekaj desetletij, sta to edina asa, ki jih ima film v rokavu.

Ana de Armas v vlogi, ki zakoviči dejstvo, da gre lahko za odlično akcijsko igralko
Ana de Armas v vlogi, ki zakoviči dejstvo, da gre lahko za odlično akcijsko igralko Foto: on appletv+

Konec je pričakovan še preden se zgodba dobro začne. Nekaj akcije je dokaj napete, a je več kot očitno jasno, da nas je John Wick grozovito razvadil. Zato se veselimo spin-off serije Balerina, v kateri igra prav Ana de Armas. Vse, kar lahko navduši je to, če verjamemo kemiji glavnega para. Če to pade v vodo, bo film za gledalca prava pravcata muka. Če pa mu to uspe, zna biti, da uspe, potem je lahko odličen film za (zelo) sproščen večerni ogled.

Adrien Brody v filmu Ghosted
Adrien Brody v filmu Ghosted Foto: on appletv+

Ghosted ni nič posebnega, a za nizka pričakovanja bo zadoščal. Gre za tako pozabljiv film, da po nekaj urah že pozabiš, da se v vlogi zlikovca oskarjevec Adrien Brody zabava skoraj toliko kot Russell Crowe v vlogi Zevsa v četrtem Thoru. Da pa zaključimo s pozitivno lastnostjo filma, je Ghosted mnogo boljši od Netflixove katastrofe Mož iz sence (The Gray Man, 2021), ki jo omenjamo zgolj zaradi tega, ker sta glavna igralca tudi tam. Prevedi naslov filma v slovenščino in dobiš odgovor na to, če se film splača videti.

Ghosted — Official Trailer | Apple TV+

Urednik portala Student.si

PREGLEJ PREGLED
Ghosted
Prejšnji članekZabavna dejstva o Twitterju
Naslednji članekStartup bi lahko redefiniral nuklearne elektrarne – in jih rešil pred zatonom!

Urednik portala Student.si

ocena-filma-ghostedFilm Ghosted je akcijska komedija, v kateri igrata Ana de Armas in Chris Evans. Za ljubitelje romantičnih akcijskih komedij in tiste, ki so pogrešali filme tipa Morilci (Killers, 2010) in Kot noč in dan (Knight and Day, 2010), bo kot nalašč za večerni ogled....

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.