Pet hollywoodskih igralcev, ki so se zaradi zasebnega življenja zamerili publiki

Napake, ki jih filmske zvezde storijo v zasebnem življenju, običajno postanejo predmet javnega diskurza in glavna tema v medijih. Prikazovanje napak zvezdnikov vpliva na to, kako jim vidimo mi in posledično nanje gledamo nekoliko drugače, še posebej, če je dejanje, ki so ga storili vznemirjajoče in moteče ali celo nezakonito. Mediji pripomorejo k stigmatiziranju filmskih igralcev, vendar so za dejanja krivi zvezdniki sami, saj sami izbirajo, kako se bodo odzvali na slavo, bogastvo in pozornost.

5. Lindsay Lohan

Igralka, ki se jo verjetno spomniš iz najstniških filmov, kot so Past za starše (The Parent Trap), Odštekani petek (Freaky Friday) in Zlobna dekleta (Mean Girls). Najstniški idol je bil deležen intenzivne medijske pozornosti, še posebno ob množici pravnih težav in aretacij. Do 21. leta se je zvezdnica udeleževala sestankov anonimnih alkoholikov zaradi povečane zlorabe alkohola in drugih drog. V svojem intervjuju z Oprah leta 2014 se je tudi opisala kot »odvisnica«, priznala rabo kokaina in opisala svoje rehabilitacijske posege. Aretirana je bila zaradi več razlogov – vožnja pod vplivom alkohola, posedovanje kokaina in vožnja pod vplivom kokaina. Zaradi omenjenih težav je pristala tudi v zaporu.

Lindsay Lohan

4. Shia LaBeouf

Kot mlajši otrok je igralec, znan po vlogi v filmu Tranformerji, zabaval občinstvo in upodobil neke verodostojne like, s katerimi so se gledalci lahko poistovetili. Vse se je začelo leta 2013, ko je zvezdnik na spletu objavil kratki film, ki je bil v resnici plagiat uprizoritve kratke zgodbe avtorja Daniela Clowesa. Leta 2014 se je na filmskem festivalu v Cannesu za premiero svojega filma pojavil z vrečko na obrazu, na kateri je bilo zapisano »nisem več znan«. Maja 2016 se je odpravil na potovanje, ki ga je na Twitter profilu označil kot #TakeMeAnywhere. Vsak dan je objavljal svoje geografske koordinate, da so ga oboževalci lahko našli in se z njim odpeljali kamorkoli.

Zaradi nenavadnega vedenja ga ljudje niso mogli razumeti, dokler ni pred dvema letama v reviji Esquire priznal težave z zasvojenostjo in razglabljal o nemirnem odnosu z očetom. Letošnje leto pa je imel težave tudi zaradi tožbe, ki jo je vložila njegovo dekle, glasbenica FKA Twigs, zaradi povzročanja čustvene stiske, nasilne zlorabe in prenašanja spolnih bolezni.

3. Mel Gibson

Igralec je bil dolgo časa sanjski moški vsake ženske. Vedel je, kako posneti dober akcijski film in si s filmom Mad Max utrdil svojo pot med zvezde. Ta njegov čar je izginil v 2000-ih, ko je nadaljeval z antisemitsko govorico – sovražnim govorom proti Judom kot verski, etnični ali rasni skupini. Scenarist Joe Esztherhas ga je obtožil, da za Žide nenehno uporablja žaljivke in popačenke, ter da namerno sabotira projekte. Gibson je tudi javno priznal, da želi s filmi v katerih igra spreobrniti čim več judov v krščanstvo.

Mel Gibson

2. Kevin Spacey

Spacey še vedno velja za enega najboljših igralcev vseh časov, vendar nad njim visijo obtožbe in sumi o spolnem nadlegovanju. Kot pravi njegov brat Randy, so bili Kevin in njegova sestra ter brat tudi sami žrtve spolnih zlorab. V otroških letih naj bi jih zlorabljal oče, zagovornik nacizma, ki je imel v lasti knjige o otroški pornografiji. Celotno afero je sprožil igralec Anthony Rapp, ki je povedal, da ga je zvezdnik zlorabil, ko je bil star 14 let. Takrat je Kevin tudi priznal, da je homoseksualec, a trdil, da se dogodka ne spominja.

Kevin Spacey

1. Charlie Sheen

Zloglasni petdesetletni zvezdnik serije Dva moža in pol je znan po zlorabi substanc ter po težavnih razmerjih. Večkrat je obiskal rehabilitacijski center, kjer se je zdravil zaradi odvisnosti od alkohola in drugih substanc. Omemba prve težave v razmerju se je v medijih pojavila leta 1990, ko naj bi Sheen zaročenko Kelly Preston slučajno ustrelil v roko. Leta 2006 je bil obtožen in priprt zaradi napada na drugo ženo Denise Richards. Ta je trdila, da jo je zvezdnik fizično zlorabljal in ji grozil. Do leta 2015 je imel kar nekaj težav z drogami, alkoholom in nasilnim obnašanjem. Istega leta je pa tudi javno priznal, da je okužen z virusom HIV. Tedanja zadnja zaročenka Scottine Ross trdi, da jo je zavestno izpostavil virusu HIV, za katerega je izvedel že leta 2011.

Charlie Sheen

VIRtvovermind.com
Prejšnji članekKako so zgradili Karlov most v Pragi
Naslednji članekOsupljiva slika Jupitrove in Saturnove Velike konjunkcije

2 KOMENTARJI

  1. Trenutno ni aktivnih licitacij ? Seveda jih ni, ko jih pa radirate. Kakršne koli želje imamo, da bi nam padlo iz neba, so še najbolj iluzorne in nemogoče, če imamo v mislih denar, ki naj bi bil sveta vladar. Sivc.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.