Najbolj pričakovane igre leta 2024 (1. del)

Girl playing a video game console. Game is football. Joystick in hands. Selective focus
Foto: MG_54 iz iStock

Z novim letom se začenja nova sezona računalniških iger, s katerimi si bomo krajšali čas v zasneženih dneh. Od starodavne Perzije do vesoljskih bitk, predstavljamo nekaj najbolj pričakovanih iger za leto 2024.

Kaj nam je prineslo leto 2023?

Še preden se lotimo napovedi najbolj pričakovanih iger leta 2024, kratek pregled leta 2023. Pisalo se je leto z nekaj groznimi igrami, pri katerih prednjačita predvsem Gollum in Rise of Kong, ki bijeta tesno bitko za najslabšo video igro leta. K sreči pa je bilo tudi nekaj izjemnih naslovov, kot so Baldur’s Gate III, Spider-Man 2, Alan Walker 2, The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom, Diablo IV in nekaj drugih.

Ob koncu leta pa smo dobili tudi napovednik za GTA VI, najbolj pričakovano igro tega desetletja. Pri tem je še kako zanimiv naš prispevek o tem, Zakaj open world igrice izumirajo?

Prince of Persia – The Lost Crown

Kultna serija iger, ki so luč sveta ugledale davnega leta 1989, dobiva nadaljevanje. Spet se bomo podali na avanturo v starodavno Perzijo, preskakovali ovire, pobijali pošasti in reševali uganke. Način igre v The Lost Crown se vrača h koreninam – 2D platformi, ki bo od nas zahtevala spretne prste.

Prince of Persia, The Lost Crown
Prince of Persia, The Lost Crown Foto: on epicgames

 

Flight Simulator 2024

Malokdo to ve, vendar je Microsoftov Flight Simulator ena najstarejših serij iger. Njen začetek sega v leto 1977, ko je hotel Microsoft demonstrirati grafične sposobnosti novih 16-bitnih računalnikov. V naslednjem letu dobimo verzijo 2024, ki obljublja še boljšo grafiko, še več detajlov in nekaj dodatnih aktivnosti.

Fligh Simulator 2024
Fligh Simulator 2024 Foto: on instant-gaming

 

Avowed

Studio Obsidian Entertainment ponosno stopa v leto 2024 z RPG-jem Avowed. Prvoosebni način igranja spominja na Skyrim, grafika in animacije na Witcher 3. Avowed nima popolnoma odprtega sveta, vendar razvijalci obljubljajo, da bo omejenost nadoknadena z nasičenostjo vsebine in zgodbe.

Avowed
Avowed Foto: on wccftech

 

Homeworld 3

Galaksiji grozi nevarnost in le izkušen admiral lahko prepreči katastrofo. Homeworld 3 je hitra taktična igra, v kateri poveljuješ vesoljski vojni floti. Ustvarjalci so poskrbeli za resničen občutek praznine in neoprijemljivosti vesolja z unikatnim načinom upravljanja kamere in bojevanja v vakuumu. Tretja v seriji prinaša še več bojnih ladij in še bolj epske eksplozije.

Homeworld
Homeworld Foto: on space

 

Še nekaj omembe vrednih naslovov:

  • Final fantasy 7: Rebirth
  • Tekken 8
  • Like a Dragon: Infinite Wealth
  • Suicide Squad: Kill The Justice League
  • Tomb Raider Remastered
Prejšnji članekIgra za pare Black Donna bo prižgala plamen strasti
Naslednji članekKnjiga proti filmu: Percy Jackson in Olimpijci

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.