Nasa je vžgala svoj Marsovski helikopter

NASA je ravno prvič testirala svoj helikopter Ingenuity, o katerem smo že pisali. Ne na Marsovem površju, ampak med svojim dolgim ​​potovanjem po medplanetarnem vesolju.

Nasina misija Mars 2020, sestavljena iz roverja Perseverance in helikopterjem v ozadju, je bila izstreljena 30. julija. Nato je vesoljska agencija NASA nekaj več kot teden kasneje začela z napajanjem litij-ionske baterije helikopterja, navajajo v izjavi.

»To je bil velik mejnik«

Helikopter se je v osmih urah polnil do 35 odstotkov. Ekipa je ugotovila, da je to stanje polnjenja idealno med šestmesečnim potovanjem na Mars.

»To je bil velik mejnik, saj je bila naša prva priložnost, da vključimo Ingenuity in damo svoji elektroniki »testno vožnjo«, odkar smo začeli 30. julija,« je povedal Tim Canham, vodja operacij za Marsov Helicopter iz Nasinega JPL-ja. »Ker je šlo vse kot po maslu, bomo vsaka dva tedna izvajali isto dejavnost, da bomo ohranili sprejemljivo stanje napolnjenosti.«

To je še en korak na poti do tistega, za kar NASA upa, da bo prvi let človeštva na tuj svet.

»Ta aktivnost polnjenja kaže, da smo preživeli lansiranje in da smo doslej lahko obvladovali surovo okolje medplanetarnega prostora,« je dodala MiMi Aung, vodja projekta Ingenuity Mars Helicopter. »Imamo še veliko »prvih«, preden bomo lahko poizkusili prvi let na drugem planetu, toda že sedaj imamo dober občutek za naprej.«

VIRFuturism
Prejšnji članekVpliv Kitajske komunistične partije na filmsko industrijo
Naslednji članekZdravstvo proti ekologiji?

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.