Navduši delodajalca: Naj si te zapomnijo!

0

Poišči način, da izstopiš iz množice. Pritegni pozornost s poudarki, ki jih naštevamo v nadaljevanju, če se seveda z njimi lahko identificiraš.

Prilagodljiv/a

Delovne naloge se lahko v zdajšnjem negotovem ekonomskem položaju hitro spreminjajo. Prihodnjemu delodajalcu zato povej, da si prilagodljiv/a in da se boš brez težav znaš/la tudi v morebitnih novih okoliščinah.

 

Predan/a

Razloži, da znaš biti lojaln/a. Da torej ne boš že drugi dan v novi službi brskala po prostih delovnih mestih v konkurenčnem podjetju. Seveda pripadnost ni samoumevna – delodajalec ti jo mora vzbuditi tako, da zate lepo skrbi, te motivira, ti omogoča dodatno izobraževanje in osebni razvoj.

 

Ustvarjaln/a

Delodajalci velikokrat iščejo ljudi, ki se znajo spopadati s težavami. Poudari, da si usmerjen/a v reševanje problemov in da znaš poiskati tudi ustvarjalne rešitve.

 

Usmerjen/a k cilju

Podjetja si želijo dobiček in k temu boš morala prispevati tudi ti. Ciljno razmišljanje in delovanje koristi tudi pri vsakdanjem delu in povečuje produktivnost.

 

Navdušen/a

Morala zaposlenih, pa tudi vodstva v podjetjih, niha. Delodajalci zato cenijo pozitivne in navdušene ljudi, ki znajo tudi v kriznih trenutkih dvigniti razpoloženje med sodelavci.

 

 

Tina Pečan

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vpiši svoj komentar
Prosim vpiši ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.