Mesečni horoskop: Februar 2023

Mesečni horoskop
Mesečni horoskop Foto: sarayut iz iStock

Pravijo, da je najtežje začeti. Vsi si predstavljamo, da prvič vzamemo v roke kitaro in igramo tako lahkotno kot Taylor Swift. Takoj želimo osupniti cel stadion oboževalcev. Toda resnica je, da ne moremo podreti hiše s kitarskim solo nastopom, dokler najprej ne vadimo lestvic. Ker prvič po aprilu 2022 ni retrogradnih planetov, smo ta mesec na misiji, da stvari začnemo, s tem pa prihaja tudi ponižna resničnost novinca. Polna luna v Levu 5. februarja nas pripelje do čustvenega vrhunca. Bomo odnehali ali nadaljevali? Več si lahko prebereš spodaj, v mesečnem horoskopu za februar 2023!

Mesečni horoskop Oven (21. 3. – 19. 4.)

Trenutno se fokusiraš na obnovo svojega družabnega življenja, obenem pa se povezuješ in delaš velike karierne premike. Toda ali to počneš, ker se ti to zdi prav ali ker se to od tebe pričakuje? Čeprav se zdi proti-intuitivno, je tvoja najboljša poteza, da stopiš korak nazaj in se osredotočiš nase. Izklopi telefon in se odpravi na dolg sprehod po gozdu. Če pa si v mestu, se z vlakom odpravi v neznano sosesko in se namenoma izgubi. Morda ne boš našel razsvetljenja, vendar boš pridobil nekaj zelo potrebne perspektive.

Horoskop 101: Vse, kar moraš vedeti o Ovnih.

Mesečni horoskop za ovne
Mesečni horoskop za ovne Foto: AlejandroSalas on Pixabay

Mesečni horoskop Bik (20. 4. – 20. 5.)

Ko gre za tvojo kariero in javno podobo, se počutiš, kot da končuješ obdobje nenehnih ovir. Toda zdaj, ko si končno spet na pravi poti ugotavljaš, da uspeh ni zadovoljiv brez uspešnega osebnega življenja. Ravnovesje med delom in zasebnim življenjem ni mit, ampak je nekaj za kar se moraš zavestno potruditi. Ne glede na to, ali delaš od doma ali si spet v pisarni, poskrbi, da boš imel jasno začrtan začetek in konec dneva. Stopi stran od zaslona in se dotakni trave.

Horoskop 101: Vse, kar moraš vedeti o Bikih.

Mesečni horoskop za bike
Mesečni horoskop za bike Foto: AlejandroSalas on Pixabay

Mesečni horoskop Dvojčka (21. 5. – 20. 6.)

Zadnjih nekaj let se redno sprašuješ, kaj je tisto kar zares ceniš. Pogosto si se počutil blokiranega, da bi spregovoril, deloma zato, ker nisi bil prepričan, kako bodo tvoje misli sprejete. Zdaj, ko se počutiš udobnejše z deljenjem svoje filozofije, porabi manj časa za iskanje odgovorov in več časa za osredotočanje na tisto, kar je tik pred tabo. Ponovni stik s starimi prijatelji ali prevzem vodstvenega položaja v lokalni skupini je tisto, kar bo nahranilo tvojo dušo ta mesec.

Horoskop 101: Vse, kar moraš vedeti o Dvojčkih.

Mesečni horoskop za dvojčke
Mesečni horoskop za dvojčke Foto: AlejandroSalas on Pixabay

Mesečni horoskop Rak (21. 6. – 22. 7.)

Dobra novica tega meseca je, da ti je končno uspelo zbrati sredstva za poplačilo dolga ali pustiti službo in postati samostojni podjetnik. Po letih boja, da bi obvladal svoja čustva in finance, je to velik dosežek. Zdaj pa prihaja trdo delo gradnje naslednje faze tvojega življenja. Ne pozabi se spočiti, preden začneš naslednji krog. Odpravi se na hitro potovanje, vpiši se na tečaj ali si privošči zasebno uro pilatesa s svojim najljubšim učiteljem.

Horoskop 101: Vse, kar moraš vedeti o Rakih.

Mesečni horoskop za rake
Mesečni horoskop za rake Foto: AlejandroSalas on Pixabay

Mesečni horoskop Lev (23. 7. – 22. 8.)

Zadnjih nekaj let je bilo zate preverljivo »neseksi« obdobje, Lev. Toda ta mesec se ti končno zdi, da so ovire ljubezni in povezanosti odpravljene. Dvorezen meč tega je, da če se boš vrgel v novo razmerje, se boš počutil izpopolnjenega le, če boš najprej poskrbel zase. Najboljše povezave so tiste, zaradi katerih se počutiš povzdignjenega in varnega, ter ne tiste, ki jih na silo usmerjaš stran od nevihte.

Mesečni horoskop za leve
Mesečni horoskop za leve Foto: AlejandroSalas on Pixabay

Mesečni horoskop Devica (23. 8. – 23. 9.)

Zadnjih nekaj let je bilo polno dela, odgovornosti in skrbi za zdravje. Toda ta mesec se tvoje obveznosti ne zdijo tako težke. Odločen si, da si boš stvari olajšal. Sledi svoji intuiciji pri vlogah in odnosih, ki se ti zdijo podporni in izpolnjujoči, saj zaradi pretiranega razmišljanja običajno nosiš zelo težko breme. Ključno je tudi, da daš prednost počitku in se odrečeš tistemu, kar je izven tvojega nadzora. Ne boš vedel, ali nekaj deluje, dokler si ne umažeš rok in začneš z delom. To ti pravi mesečni horoskop za februar.

Mesečni horoskop za device
Mesečni horoskop za device Foto: AlejandroSalas on Pixabay

Mesečni horoskop Tehtnica (23. 9. – 21. 10.)

»Bodi previden kaj si zaželiš; morda se bo le uresničilo,« je citat, ki ti je  ta mesec še posebej blizu, Tehtnica. Pripravljena si z užitkom sprejeti to novo plodno in obilno obdobje svojega življenja, vendar te je tudi strah, da si ne zaslužiš vse te dobrote. Morda se zdi proti-intuitivno, a ključ do uspeha, med lovom na romantiko in ustvarjalnost, je disciplina. Vzemi vitamine in pojdi na tek v naravo, preden se pripraviš za zmenek.

Mesečni horoskop za tehtnice
Mesečni horoskop za tehtnice Foto: AlejandroSalas on Pixabay

Mesečni horoskop Škorpijon (22. 10. – 21. 11.)

Boji doma in z družino so te zadnjih nekaj let spravili v vzorec zadrževanja. Čeprav je bilo včasih mučno, imaš končno tudi trdne temelje, na katerih lahko začneš graditi preostanek svojega življenja. Kot rečeno, se boš morda počutil preobremenjenega z vsemi poklicnimi in romantičnimi priložnostmi, ki se ti obetajo ta mesec. Zdaj je treba izbrati tisto, kar je dejansko vredno truda, namesto tistega, kar se trenutno zdi dobro in lahko.

Mesečni horoskop za škorpijone
Mesečni horoskop za škorpijone Foto: AlejandroSalas on Pixabay

Mesečni horoskop Strelec (22. 11. – 21. 12.)

Po nekaj letih občutka, kot da dobesedno ali figurativno živiš iz kovčka, si končno pripravljen pognati korenine in ostati nekaj časa. Toda zdaj, ko si se ustalil, si ne moreš kaj, da se ne bi počutil, kot da zamujaš veliko pustolovščino. Trava je vedno bolj zelena na drugi strani, kajne? Ključno je, da tvoj dom postane več kot le prostor za počitek, ustvariti moraš pravo svetišče. Čas je, da v svojo filozofijo vključiš udobje.

Mesečni horoskop za strelce
Mesečni horoskop za strelce Foto: on Pixabay

Mesečni horoskop Kozorog (22. 12. – 19. 1.)

Zadnjih nekaj let si živel zelo preprosto: držal si se strogega proračuna in se oklepal svojih materialnih dobrin in čustvene prtljage. Zdaj si pripravljen odpreti denarnico in srce. Toda dopustiti nekomu noter ni tako zabavno, kot si mislil, da bo. Boleče je biti tako ranljiv. Ne pozabi: na prvem zmenku se ti ni treba potopiti v globino. Ta mesec boš našel olajšanje v tem, kar je znano: v sprehodih po soseski, v družbi svojega najljubšega natakarja in v telefonskih klicih svojega najboljšega prijatelja.

Mesečni horoskop za kozoroge
Mesečni horoskop za kozorogeFoto: AlejandroSalas on Pixabay

Mesečni horoskop Vodnar (20. 1. – 18. 2.)

Ni ti treba povedati, da je bilo to nekaj intenzivnih let. Naloženo ti je bilo toliko odgovornosti in ko se pogledaš v ogledalo, lahko vidiš, kako ti je ta stres dobesedno zlezel pod kožo. Preden se potopiš v vlažilni kremi ali v še eni rundi botoksa, ne pozabi, da je v redu, če te gube nosiš s ponosom. Porabi nekaj časa za posodobitev svoje garderobe, ličil in rutine nege kože, da bo odražala osebo, ki je prestala vse te izzive in je pripravljena napredovati.

Mesečni horoskop za vodnarje
Mesečni horoskop za vodnarje Foto: AlejandroSalas on Pixabay

Mesečni horoskop Ribi (19. 2. – 20. 3.)

Nihče ti ne pove, kako težko je spremeniti svoje življenje. V zadnjih nekaj letih si se trudil opustiti tisto, kar ni pod tvojim nadzorom, hkrati pa upoštevati svoje najgloblje želje. Nekateri prijatelji in družina tega preprosto ne razumejo in to je v redu. Morda si bodo nekega dne premislili. Tvoja naloga tega meseca je skrbeti zase. Opusti te temačne misli in se loti dela. Tvoje sanje potrebujejo disciplino, da postanejo del tvoje resničnosti.

Mesečni horoskop za ribe
Mesečni horoskop za ribe Foto: AlejandroSalas on Pixabay
Prejšnji članekBrezplačen glasbeni festival v Ljubljani! Ujemi ga še ta teden
Naslednji članekZnanost o hujšanju: Zmanjšanje števila kalorij je učinkovitejše kot postenje

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.