V kinu februarja 2024: Dune 2, Bob Marley, Jama …

V kinu februarja 2024
V kinu februarja 2024

Februar v kinu je čas za kulturo, izobraževanje, romantiko in še kaj. Letošnji februar nam v kina prinaša že skoraj sumljivo število filmskih naslovov, ki nas bodo kratkočasili v najkrajšem mesecu letu. Torej, kaj videti v kinu februarja 2024?

Kaj videti v kinu?

Čeprav boš v prispevku našel naslove, ki v kina prispejo februarja, je še veliko filmskih naslovov, ki so obstali iz preteklih mesecev. Med njimi priporočamo:

Gepack, film Žige Kukoviča
Gepack, film Žige Kukoviča Foto: on gepack

Interesno območje – 1. februar

Rudolf Höss je komandant v nemški vojski v drugi svetovni vojni. Skupaj z ženo Hedwig in otroki živi v idilični hiši, od katere je neokrnjena narava le korak oddaljena. Njihovo posestvo meji na koncentracijsko taborišče Auschwitz, ki pa jih ne moti. Več o enem najbolj pomembnih filmov zadnjih let si preberi v naši Oceni filma: Interesno območje.

Interesno območje je nov pogled na filme o holokavstu
Interesno območje je nov pogled na filme o holokavstu Foto: on tmdb

Argylle – 1. februar

Režiser filmske franšize Kingsman se vrača v vode akcijske komedije z vohunsko zmešnjavo Argylle. Zvezdniška zasedba vabi na ogled vse tiste, ki obožujejo akcijske komedije s pridihom vohunskih afer. Več v naši Oceni filma: Argylle.

Argylle je akcijska komedija o vohunih
Argylle je akcijska komedija o vohunih Foto: on apple

Nedelja – 1. februar

Film Nedelja spremlja življenje Džeja Ramadanovskega, enega najbolj priljubljenih pevcev v tej regiji. Izhajajoč iz resničnih dogodkov, pripoveduje Džejevo zgodbo od njegove najzgodnejše mladosti do velikega uspeha, ki ga je dosegel. Čeprav Džej ni imel lahkega otroštva, saj ga je večinoma preživel na ulici ali v popravnem domu, se mu je uspelo uveljaviti na glasbeni sceni in s svojimi pesmimi postati del življenja številnih ljudi.

Film Nedelja - Official Trailer

Bartonova akademija – 8. februar

Bartonova akademija, ki spremlja zgodbo učitelja in nekaj študentov, ki so med prazniki »ujeti« na prestižni šoli. V glavnih vlogah zaigrajo Paul Giamatti, Da’Vine Joy Randolph in Dominic Sessa. Prekrasen film, ki je del oskarjevske sezone. Spomnimo, da je prejel pet nominacij za oskarja.

The Holdovers / Bartonova akademija / trailer A

Šola čarobnih živali 2 – 8. februar

Po dveh letih se na velika platna vračajo čarobne živali. V nadaljevanju očarljive pustolovščine z animiranimi živalmi v nenavadni šoli, kjer otroci prejmejo čarobno žival, z naslovom Šola čarobnih živali 2, bomo tokrat spremljali priprave na muzikal. Pa bo šlo vse po načrtu?

Dune: Peščeni planet – 8. do 14. februar

Mojstrovina Denisa Villeneuva, ki se je lotil predelave za mnoge največjega znanstvenofantastičnega knjižnega dela Franka Herberta. In uspelo mu je, ko je leta 2021 v kina poslal svoj Peščeni planet. Kako je navdušil nas, si preberi v Oceni filma: Dune. Zdaj se v pričakovanju nadaljevanja za omejeni čas vrača v slovenske kinodvorane.

Vesna – 8. februar

Slovenska klasika. Je potrebno reči še kaj drugega? Samo v Kinoteki.

Varuhi – 13. februar

Kdo bo dve minuti do polnoči pred varuhi obvaroval človeštvo in varuhe pred samimi sabo? Zvesta filmska adaptacija kultnega stripa Alana Moora s strani Zacka Snyderja. Samo v Kinoteki.

Titanik – 14. februar

Enkratna priložnost, da si tokrat kar na velikem platnu pogledate, kako za Jacka ‘ni bilo dovolj prostora’! Veličastni Cameronov Titanik bo 14. februarja ob 20.00 namreč izplul iz pristanišča Kina Bežigrad in se podal na poslednjo vožnjo, mi pa se bomo z njim potopili v svet neomajne romance!

Titanik
Titanik. Foto: on Twitter

Stereotip – 14. februar

Film Damijana Kozoleta. Marjetka (Tina Gorenjak) že deset let živi s slikarjem Maksom (Magnifico), brezkompromisnim konceptualistom. Ko sta začela, je vse kazalo drugače: Maks je bil duhovit, šarmanten, talentiran in perspektiven, zato se je Marjetka zaposlila, da ju preživi do »slave in uspeha«. Duhovit je še danes, le slave in denarja ni. Samo v Kinoteki.

Rocky Balboa – 14. februar

Rocky Balboa (Stallone) je upokojen boksar, ki s skromnim prihodkom od zanikrnega lokala sam životari v majhni sobi v Filadelfiji, njegov edini prijatelj pa je potepuški pes. Življenje mu grenijo spomin na minule dni stare slave, odtujeni sin in zapiti prijatelj, preganja pa ga tudi duh pokojne žene. Samo v Kinoteki.

Rocky Balboa v kinih
Rocky Balboa v kinih Foto: on tmdb

Bob Marley – 15. februar

Biografska glasbena drama z naslovom Bob Marley (Bob Marley: One Love) slavi življenje in glasbo jamajške ikone, ki je navdihovala številne generacije s svojim sporočilom ljubezni in enotnosti. Na velikem platnu bomo lahko prvič odkrili Bobovo močno zgodbo o premagovanju stiske in potovanju za njegovo revolucionarno glasbo.

Bob Marley: One Love - Official Trailer (2024 Movie)

Madame Web – 15. februar

Dakota Johnson, Sydney Sweeney, Isabela Merced, Emma Roberts, Adam Scott v filmu Madame Web, ki se dogaja v nekem drugem vesolju Marvelovega univerzuma. Poznavalci bodo vedeli, kaj pomeni omemba Sonyja pri Marvelovih filmih. Z režijo S. J. Clarkson se je bolničarka prisiljena soočiti z odkritji o svoji preteklosti na Manhattnu, saj se zdi, da ima jasnovidne sposobnosti. Združi se s tremi mladimi ženskami, ki jim je usojena mogočna prihodnost – če bodo preživele smrtonosno sedanjost.

MADAME WEB – Official Trailer (HD)

Priscilla – 15. februar

Sofia Coppola nam zgodbo Elvisa Presleyja predstavi skozi oči njegove izbranke Priscille in s tem prikaže drugo plat ameriškega mita o kralju rock’n’rolla.

Leto 1959. Priscilla Beaulieu ima štirinajst let in z družino živi v Wiesbadnu v Nemčiji. Nekega dne prejme povabilo na zabavo Elvisa Presleyja, ki v bližini služi vojaški rok. Med glasbenim zvezdnikom in prikupnim dekletom hitro preskočijo iskrice. Elvis jo na nezadovoljstvo njenih staršev želi videti vsakič znova. Stran od oči javnosti se med njima razvije več kot zgolj ljubezen. Elvis Priscilli zaupa vse svoje strahove in upe, pa čeprav se mora zaradi končanja vojaščine kmalu vrniti v ZDA. Priscilli obljubi, da ji bo ostal zvest in da jo bo kljub njeni mladoletnosti poskušal spraviti v svoj Graceland.

Priscilla | Official Trailer HD | A24

Vsi mi tujci – 15. februar

Neverjetna in hipnotična zgodba o izgubi in ljubezni (in vsem vmes) je posneta po romanu »Tujci«, priznanega japonskega avtorja Taichija Yamade. Roman je bil napisan leta 1987, v angleščino preveden leta 2003, ta čudovit film britanskega režiserja Andrewa Haigha pa mu daje sodoben in oseben pečat.

Adam (Andrew Scott) se neke noči v svoji, skoraj prazni stavbi v sodobnem Londonu naključno sreča s skrivnostnim sosedom Harryjem (Paul Mescal), kar podre ritem njegovega vsakdana. Ko se njun odnos razvija, Adama prevzamejo spomini na preteklost.

All of Us Strangers | Official Trailer | Searchlight Pictures

Trpljenje device Orleanske – 15. februar

Devico Orleansko (Renée Falconetti) privedejo v veliko palačo Rouen, kjer jo na inkvizicijskem sodišču po ure in ure izprašuje zbor duhovnikov. Dekle se vprašanjem izogiba. Molči, zato jo mučijo, dokler ne izgubi zavesti. Obsodijo jo na večno trpljenje, ji v znak sramote obrijejo glavo in jo naposled sežgejo na grmadi pred razjarjeno množico. Spomenik filmske zgodovine iz leta 1928. Samo v Kinoteki.

Demon Slayer: Pot do Hašire – 22. februar

Film Demon Slayer: Pot do hašire prikazuje končno poglavje v siloviti bitki med Tanjirom in demonom Hantengujem ter Nezukovo zmago nad soncem. Zgodba nato opisuje neizprosno urjenje hašir, ki se pripravljajo za odločilni spopad proti mogočnemu demonu Muzanu Kibutsujiju.

Demon Slayer
Foto: on tmdb

Dirka za slavo – 22. februar

V tej resnični zgodbi o Davidu proti Goljatu spoznamo pogumne poražence ekipe Lancia, ki jih je vodil karizmatični Cesare Fiorio, ki so se zoperstavili mogočni Audi ekipi v enem največjih rivalstev v zgodovini športa.

Race for Glory: Audi vs. Lancia [Dirka za slavo] | trailer | v kinu od 22. februarja

Jama – 22. februar

Najbolj odštekan slovenski film leta. Kevin in Mia sta goljufa, neke vrste sodobna Bonnie & Clyde, ki zapeljujeta in ropata ženske, bogate, ločenke in vdove. Zaradi Kevinovega ogromnega seksualnega apetita in Miine bolestne ljubosumnosti se jima ponesreči rop bogate zapeljivke Eme. Gre za koktejl filmskih žanrov, ki niso ravno značilni za slovenski film, a ravno zato primerni za slovenskega gledalca, ki želi v slovenskem filmu videti nekaj svežega in drugačnega. Inspiracija za ustvarjalce so bili predvsem filmi Quentina Tarantina, Roberta Rodrigueza, Sergia Leoneja in eksplotacijski ameriški žanrski filmi sedemdesetih in osemdesetih let prejšnjega stoletja.

Jama | uradni napovednik | v kinu 22.2.2024

Samo 3 dni – 22. februar

Na velika platna prihaja francoska komedija z naslovom Samo 3 dni, ko bo imel policist na voljo le tri dneve, da osvobodi svojo babico, potem ko jo je ugrabil mehiški kartel.

Dune: Peščeni planet, 2. del – 29. februar

Denis Villeneuve predstavlja naslednje poglavje slavnega romana Dune Franka Herberta Dune: Peščeni planet, 2. DEL. Kaj vse vemo o enem najbolj pričakovanem filmu leta 2024 pa si lahko prebereš v prispevku Dune 2.

Dune: Part Two | Official Trailer

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekObjavljen je razpis za vpis na višje strokovne šole v letu 2024/2025
Naslednji članekLjubezenski horoskop za februar 2024

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.