Najslabši filmi leta 2020

Najslabši filmi leta 2020
Foto: on tmdb

Leto 2020 nam je v kinodvoranah ponudilo veliko manj filmov kot prejšnja leta, a dve lestvici še vedno obstajata. Najboljši filmi leta in seveda tista, ki se je vsi veselimo še bolj, najslabši filmi leta. In veliko filmov v letu 2020 je bilo naravnost katastrofalnih oziroma so bili zelo letu primerni. Brez dvoma je zanimivo dejstvo, da niti en film na seznamu ni bil originalen, ampak je bil predelava knjige, filma ali serije. Poglejmo si najslabše filme leta 2020.

Wonder Woman 1984

Za mnoge verjetno presenečenje na lestvici najslabših filmov, a po dvakratnem ogledu je film tam, kjer je njegovo mesto. Patty Jenkins je odlična režiserka, ki nam je skupaj z Gal Gadot predstavila zelo dober prvi del Čudežne ženske. Vse, kar je bilo v prvemu delu kakovostnega, je v drugem delu slabega. Slaba zgodba, slaba igra, ogromno napak in popolno nerazumevanje lika Wonder Woman.

Vlak do Busana 2

Še eno nadaljevanje na lestvici najslabših filmov je Vlak do Busana 2 oziroma Peninsula. »Nadaljevanje« enega najboljših, če ne celo najboljšega zombi filma iz leta 2016, se lahko izvleče iz debate le z eno povedjo. Ni nadaljevanje, temveč se le dogaja v istem univerzumu. To žal ni dovolj, da bi film obranilo pred slabo oceno, ki jo je dobil. Najboljša bi bila primerjava v stilu Hitri in drzni in zombiji, kar pa pomeni samo to, da je na tem seznamu. Preberi si Oceno filma: Vlak do Busana 2.

Čarovnice

Predelava kultnega filma iz leta 1990, ki je zaznamoval generacijo otrok. Film je režiral Robert Zemeckis, v njem pa zaigrata Anne Hathaway in Olivia Spencer. Čarovnice so prejele veliko kritik na račun podobe in vzporednic z dejanskimi telesnimi napakami ljudi in otrok. A film ni slab zaradi tega. Devetdesetminutni film je dolgočasna, nezanimiva, slabo odigrana in zrežirana predelava filma, ki predelave sploh ni potreboval.

365 dni

Poljski pornič zavit v Netflixov film, ki je brez dvoma eden najslabših filmov leta 2020. Poleg romantiziranja ugrabitve, posilstva in posledičnega Stockholmskega sindroma, je 365 dni zelo slab film. Bi pa pohvalil ustvarjalce, saj je bil film eden najbolj gledanih na Netflixu, kar ne uspe kar vsakemu. Cenen »rip-off« enako slabih 50 odtenkov sive in Prvič.

Prvič narazen

Ko pa že govorimo o seksu in 50 odtenkih, je tu nekaj za najstnike. Čeprav izjemno zvesta predelava knjige, je sama knjiga tako slaba, da film ne bo veliko boljši. Lika Hardina in Tesse že poznamo, kar nam da vsaj malo več »emocij« oziroma praznine, ker emocij v filmu ni. Ni nujno, da je slabši kot zgoraj omenjeni 365 dni, vseeno pa so imeli dva dela, da nam like predstavijo tako, da bi se z njimi povezali. Misija ni uspela. Preberi si našo Oceno filma: Prvič narazen.

Mulan

Še ena v vrsti Disneyevih predelav legendarnih risank. Tokrat so postregli z igrano različico risanke Mulan in še enkrat padli pod pričakovanji. Nezainteresiranost igralcev, slabi akcijski prizori, OP gospodična Mulan (v stilu Rey iz Vojne zvezd) in nerazumevanje legende ali risanke. Mulan se pri Disneyevih predelavah uvršča na dno seznama in je grozno zgrešena priložnost za odličen film. Preberi si oceno filma: Mulan.

Capone

Film o največjem mafijcu bi moral biti ekstremno zanimiv film, kar pa Capone vsekakor ni. Izbira te vloge Tomu Hardyju ni naredila nobene usluge, ker je film preprosto slab. Ideja o prikazu Capona v njegovih zadnjih letih je sicer zanimiva, sama eksekucija pač ni. Capone je ena največjih zmešnjav preteklega leta in to pove veliko.

Fantazijski otok

Blumhouse se je v letu 2020 še naprej posluževal svoje »hit n’ miss« taktike in tokrat popolnoma zgrešil. Precej zanimivo, da je vsak film na lestvici do zdaj predelave knjige ali filma. Fantazijski otok je predelava serije iz devetdesetih, ki bi lahko bila zelo dobra, če bi ostala serija. Združitev večjega števila žanrov in jih v toku filma popolnoma osamiti, da filmu v eni uri in pol dobimo sedem delov serije (žanra). Igra niti ni bila porazna, a če igraš dobro v slabem filmu, je skoraj vseeno. Preberi si Oceno filma: Fantazijski otok.

Dollitle

In BUM! Še ena predelava izjemno priljubljenega filma iz prejšnjega stoletja. Robert Downey jr. je po odhodu od Marvela izbiral vloge in izbral ta film. »Go get that money,« bi lahko rekli, ker film je bil prava grozota. Pravi januarski film, ki je morda narejen za otroke, a s 170 milijonskim proračunom to ni izgovor. Dolittle je skoraj prejel naziv najslabšega filma leta 2020. Preberi si tudi našo Oceno filma: Dolittle.

Dolittle
Dolittle

Artemis Fowl

Slab film. Obupna predelava super knjižne serije. Porazna zgodba. Nejasnost odločitev. Najslabši film leta je bil rezerviran že junija, ko je izšel Artemis Fowl. Zelo, zelo, zelo žalosten dan za oboževalce knjig in filmov. Preberi si recenzijo najslabšega filma leta in najslabše knjižne predelave vseh časov.

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekPomanjkanje železa vodi v izčrpanost
Naslednji članekCES 2021: Nvidia je predstavila grafično kartico RTX 3060, ki jo boš celo želel kupiti za svoj računalnik

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.