Najslabši filmi leta 2022

Najslabši filmi leta 2022
Najslabši filmi leta 2022 Foto: on imdb

Leto je naokoli, filmska industrija pa nam je tudi letos prinesla nekaj gnilih jajc. Seznam najslabših filmov leta 2022 je vedno aktualen, postreže pa nam s številnimi naslovi, ki so nas pustili utrujene, žalostne in z majajočo glavo. Včasih filmi zares zgrešijo in na tem seznamu so prav ti, ki so hudo zgrešili.

V letu 2021 so se na vrhu lestvice najslabših filmov leta znašli predelava legendarne božičnice Sam Doma z naslovom Home Sweet Home Alone, nadaljevanje Space Jama z LeBronom Jamesom in tretji del najstniške romance Prvič na robu.

10Uncharted

Uncharted je fillmska predelava istoimenske videoigre
Uncharted je fillmska predelava istoimenske videoigre Foto: on sonypictures

Lestvico začenja akcijska pustolovščina, ki smo jo gledali na začetku leta 2022. Tom Holland in Mark Wahlberg v filmu, ki je posnet po priljubljeni videoigri. Prav slednje je tisto, kar lahko oboževalce navda z občutkom dvoma. Ogled je ta strah oziroma dvom potrdil, saj je Uncharted noro povprečna in pozabljiva akcijska pustolovščina. Vsekakor pa ne gre za najslabšo predelavo videoigre, ki je letos pripadla Netflixovi seriji Resident Evil.

9Padec lune (Moon Fall)

Če bi uspelo, bi film postavili ob bok Zadnjemu udarcu, Armagedonu in 2012, ampak ni. Z visokim proračunom se je Roland Emmerich skušal vrniti k svojim filmom katastrofe, kar se je izkazalo za kanček preveč katastrofalno. Padec lune je film za odklop možganov, tako ali drugače.

Moonfall (2022 Movie) Official Trailer – Halle Berry, Patrick Wilson, John Bradley

8Ne skrbi, draga (Don’t Worry Darling)

Ne skrbi, draga je film režiserke Olivie Wilde
Ne skrbi, draga je film režiserke Olivie Wilde Foto: on dontworrydarling

Olivia Wilde je poskrbela za fantastičen film, ki postreže z zvrhano mero humorja in pristnosti. Tu mislim na film Booksmart in nikakor ne na Ne skrbi, draga. Slednji je visoko pretenciozen in navkljub zanimivemu zapletu ne ponudi nič dejansko oprijemljivega. No, v njem igra Harry Styles, Florence Pugh pa je kot vedno izjemna.

7Prepričevanje (Persuasion)

Dakota Johnson v Netflixovi priredbi knjige Prepričanje oziroma Persuasion
Dakota Johnson v Netflixovi priredbi knjige Prepričanje oziroma Persuasion

Ena najslabših, če ne najslabša predelava romanov Jane Austen. Tudi vedno prisrčna Dakota Johnson ne reši popolnoma zgrešene predelave najbolj osebne zgodbe legendarne avtorice. Prepričevanje je bil eden od mnogih Netflixov kiksov leta 2022.

6Blonde

Blonde je film, ki v svojih treh urah ne doseže veličine glavnega lika
Blonde je film, ki v svojih treh urah ne doseže veličine glavnega lika Foto: on netflix

Poleg odlične igralske predstave Ane de Armas nam Blonde ne ponudi praktično ničesar. Andrew Dominik nam sicer pokaže dramatizirano (ali resnično) mega zvezdnice Marilyn Monroe, ki bi si zaslužila veliko več, kot je omenjeni film. Morda bo nekomu všeč zaradi določenih tehničnih aspektov in glavne igralke, kaj več pač ne. Gre za enega najbolj pričakovanih filmov, ki se je izkazal za enega najslabših filmov leta 2022.

5Zver (Beast)

Zver je akcijski film, kjer mora Idris Elba družino obraniti pred teritorialnim levom
Zver je akcijski film, kjer mora Idris Elba družino obraniti pred teritorialnim levom Foto: on beast

Idris Elba, ki se bori proti morilskemu levu. Gre za sila preprost film s preprosto idejo, ki pa se povsem po nepotrebnem spusti po poti nesmislov in naključij. Filmu Zver ni uspelo upravičiti preproste premise in tako se je znašel na tem seznamu.

4Thor: Ljubezen in grom (Thor: Love and Thunder)

Thor: Ljubezen in Grom
Thor: Ljubezen in Grom

Največje presenečenje seznama najslabših filmov leta 2022 je Marvelov tretji Thor. Thor: Ljubezen in Grom je velika zmeda na superjunaški sceni. Kljub odličnemu Christianu Balu, ki se je zdaj izkazal za zamujeno priložnost, je film mlečno podpovprečen. Tudi v standardih Marvela po Thanosu je Thor 3 zelo slab film. Marvelu letos res ni uspelo, njihova edina bilka upanja sta bila v taki ali drugačni meri Črni panter 2 in Volkodlak ponoči.

3Pr’ Hostar 2 %

Nadaljevanje najbolj uspešnega slovenskega filma je v tehničnem aspektu napredovanje, v vsem ostalem pa nazadovanje. Čar, ki je krasil serijo na YouTube in v določeni meri tudi prvi film, je popolnoma izginil. Pr’ Hostar 2 bo zadovoljil svojo publiko, ekipi pa gredo še vedno vse pohvale, saj je v Sloveniji težko narediti film. Nekaj trenutkov humorja, to pa je tudi vse. In pa sprožitev neuradne peticije, da režiser Luka Marčetič dobi resno priložnost za resen film.

Pr'Hostar 2‰ - Teaser

2Prvič resnično srečna (After Ever Happy)

Prvič resnično srečna je četrti del filmske serije
Prvič resnično srečna je četrti del filmske serije

Četrti del filmske serije, ki je redni član seznama najslabših filmov leta. Prvič resnično srečna je popolnoma nepotreben del o Tessi in Hardinu bi lahko bil celo najslabši film leta 2022, ampak ni. Pred njega se je uvrstil film, za katerega se ni ravno pričakovalo, da bo tako slab. Za Prvič resnično srečna se je pričakovalo le slabo in to smo dobili.

1Mož iz sence (The Gray Man)

Že ob njegovem izidu na Netflixu je bilo jasno, da bi lahko postal najslabši film leta 2022. In to je tudi postal. Kako je uspelo bratom Russo z igralsko zasedbo Chris Evans-Ryan Gosling-Ana de Armas ustvariti tako zmeden izdelek nam verjetno še dolgo ne bo jasno. Najdražji Netflixov film do danes Mož iz sence je tudi najslabši film leta 2022.

THE GRAY MAN | Official Trailer | Netflix

Lestvice preteklih let

Katere filme, ki si jih videl v letu 2022 bi še uvrstil na seznam najslabših filmov leta 2022?

Žiga Kastelic

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekKrvodajalske akcije v januarju 2023
Naslednji članekZakaj so pretočne platforme vse dražje?

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.