Inside info za bodoče študente: intervjuji s študenti na Student.si

V zadnjih mesecih smo na našem portalu opravili kar nekaj intervjujev s študenti različnih univerz, fakultet in smeri. Ob prihajajočih informativnih dnevih smo na kup zbrali prav vse, da boš kot bodoči študent lažje pretehtal svojo odločitev glede nadaljnjega študija.

Preberi si kakšni so vtisi študentov o slovenskih univerzitetnih mestih, koliko učenja porabijo posamezniki za izpite na določenih fakultetah in koliko časa jim ob tem ostane za zabavo in opravljanje študentskih del!

Intervjuje smo razdelili glede na posamezne univerze, fakultete in študijske programe. Pokrili smo tako naravoslovne kot družboslovne smeri, poleg univerzitetnih ustanov pa smo se pogovarjali tudi s študentom višje šole.

Ljubljana

Medicinska fakulteta (Univerza v Ljubljani): Olga, študentka medicinske fakultete v Ljubljani.

Biotehniška fakulteta (Univerza v Ljubljani), smer Živilstvo in prehrana: O študiju, hobijih in prihodnosti s savinjčanko, ki študira v Ljubljani.

Filozofska fakulteta (Univerza v Ljubljani), smer Anglistika in primerjalna književnost: Karin Petko iz Filozofske fakultete.

Filozofska fakulteta (Univerza v Ljubljani), smer Psihologija: Lara, magistrica psihologije FF LJ.

Inštitut in akademija za multimedije – višja šola IAM, smer Video produkcija: Martin iz IAM-a.

Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo (Univerza v Ljubljani), smer Kemijska tehnologija: Petra Sintič, študentka Kemijske tehnologije.

Filozofska fakulteta (Univerza v Ljubljani), smer Slovenistika in zgodovina: Tamara, tutorka na Filozofski fakulteti.

Fakulteta za družbene vede (Univerza v Ljubljani), smer Komunikologija: Julija, študentka Fakultete za družbene vede.

Primorska

Fakulteta za humanistične študije (Univerza na Primorskem), smer Komuniciranje in mediji: Samanta Coraci, študentka Univerze na Primorskem.

Fakulteta za turistične študije (Univerza na Primorskem), smer Turizem: Verena Klara Bošnjak MacAlister, študentka turizma.

Pedagoška fakulteta (Univerza na Primorskem), smer Pedagogika : Veronika, študentka pedagogike v Kopru. 

Maribor

Filozofska fakulteta (Univerza v Mariboru), smer Zgodovina: Jana, študentka zgodovine na Filozofski fakulteti v Mariboru. 

Filozofska fakulteta (Univerza v Mariboru), smer Sociologija in interdisciplinarno družboslovje: Nika, študentka sociologije in interdisciplinarnega družboslovja v Mariboru.

Alma Mater Europea, smer Fizioterapija: Eva, študentka fizioterapije v Mariboru.

Prejšnji članekZanimivosti o Super Bowlu
Naslednji članekUniverzitetna ligaška tekmovanja v polnem teku

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.