Najslabši filmi leta 2023

Najslabši filmi leta 2023
Najslabši filmi leta 2023

Leto 2023 je prineslo kar nekaj slabih filmov, stežka pa bi videli vse. Kot je že klasika pri naši vsakoletni lestvici najslabših filmov, štejejo tisti, ki smo jih videli, bralce pa vabimo k dodajanju najslabših filmov kar v komentar. Izbrali smo jih 10, čeprav je jasno, da obstaja malo morje slabših. To so najslabši filmi leta 2023.

Napoleon, morebiti najslabši film leta

Častna omemba, ki bi si verjetno zaslužila veliko višje mesto na seznamu najslabših filmov leta, a jo rešuje izredno kakovosten tehnični aspekt, kjer Napoleona ni moč prehvaliti. Žal pa pri vsem pozabi na zgodbo, like in vse ostalo, kar je potrebno za prepričljiv in kakovosten film. Verjetno ni treba omenjati njegovega odnosa do zgodovine.

Več v Oceni filma: Napoleon. »Gre za pohitren prikaz dogodkov, kot bi pred ogledom zadnje epizode priljubljene serije z desetimi sezonami ogledali tisti »Kaj se je zgodilo do zdaj?« in pri tem izpustili vso vsebino in ozadje dogodkov. V filmu ni moč najti niti tistega zakaj, kaj šele, da bi nato izvedeli tisti zato.«

Napoleon, film Ridleyja Scotta
Napoleon, film Ridleyja Scotta

10. Red, White & Royal Blue

Film Red, White & Royal Blue
Film Red, White & Royal Blue Foto: on imdb

Posnet po knjigi Casey McQuiston je Red, White & Royal Blue romantična komedija z norim konceptom. Film prikazuje ljubezensko razmerje med sinom predsednice ZDA (Taylor Zakhar Perez) in britanskim princem (Nicholas Galitzine). Čeprav je na trenutke prisrčen film, ki orje ledino, je premalo dodelan, da bi ga lahko jemali resneje.

9. Roboti (Robots)

Shailenne Woodley in Jack Whitehall v filmu Roboti
Shailenne Woodley in Jack Whitehall v filmu Roboti Foto: on tmdb

Romantična komedija v kateri igrata Jack Whitehall in Shailenne Woodley. Nekaj, kar sicer v sebi nosi zanimiv koncept, je precej dolgočasna in nadvse predvidljiva zgodba, ki si je ni vredno zapomniti. Nikakor filma ne gre zamenjati za istoimenski animirani film, več pa v prispevku Ocena filma: Roboti.

8. Vi ljudje (You People)

Netflixova komedija You People
Netflixova komedija You People Foto: on tmdb

Sveže zaljubljen par mora svoji družini soočiti s sodobno ljubeznijo sredi kulturnih trkov, družbenih pričakovanj in generacijskih razlik. Film, ki bi moral biti že zaradi ideje in talenta daleč stran od lestvice najslabših, je žal padel prav vsem. Tudi Jonah Hill in Eddie Murphy ne rešita neizvirne izpeljave filma You People.

7. Družinska zamenjava (Family Switch)

Družinska zamenjava (Family Switch)
Družinska zamenjava (Family Switch) Foto: on tmdb

Eden najbolj predvidljivih filmov leta je Netflixova komedija Družinska zamenjava (Family Switch), ki zaplet filma Odštekani petek prenese na celotno družino. Ponovno, zanimiv koncept, slaba izpeljava. Zaradi svoje predvidljivosti so šale pogosto prazne, že po nekaj minutah ogleda pa si lahko film že sami v mislih predvajamo do konca. Več v Oceni filma: Družinska zamenjava.

6. Aquaman in Izgubljeno kraljestvo (Aquaman and the Lost Kingdom)

Jason Momoa kot Aquaman
Jason Momoa kot Aquaman Foto: on tmdb

Najbolj svež film na tem seznamu najslabših filmov leta 2023 je superherojski. Po izjemni uspešnici iz leta 2018 je nadaljevanje Aquamana utrpelo marsikateri udarec, ki je povzročil malenkostno katastrofo. Aquaman in Izgubljeno kraljestvo je klavrn zaključek DCEU univerzuma in nehvaležen film, ki v taki obliki ne bi smel iziti. V Oceni filma: Aquaman 2 smo zapisali: »V enem prizoru je Momoa poln karizme, v drugem se mu ne ljubi početi nič drugega kot biti reklama za Guinness. Enako je z vsemi ostalimi liki in igralci, ki se skozi film zdijo na isti točki kot vsi ljubitelji univerzuma DCEU – naveličani in zdolgočaseni.«

5. Šazam! Bes bogov (Shazam! Fury of the Gods)

Šazam 2 je najslabši superherojski film leta
Šazam 2 je najslabši superherojski film leta Foto: on tmdb

Čeprav se zdi, da smo v letu 2023 dobili kar nekaj slabih, skorajda katastrofalnih superherojskih filmov, ga ni čez nadaljevanje Šazama. Drugi del zgodbe o fantu, ki ob kriku besede Šazam! prejme moči bogov, je brezdušna reklama za Skittles bonbončke. Po tihi uspešnici DC studija izpred nekaj let, se Šazam! Bes bogov zdi kot veliko razočaranje. Več o filmu v prispevku Ocena filma: Šazam.

4. Hitri in drzni 10 (Fast X)

Hitri in drzni X
Hitri in drzni X, eden najslabših filmov leta Foto: on tmdb

Letošnji deseti Hitri in drzni 10 ter Misija nemogoče 7 sta čudovit prikaz tega, kako je lahko isti akcijski prizor narejen mojstrsko in podpovprečno. Španske stopnice v Rimu so trpele v obeh filmih, gledalci pa smo trpeli v desetem filmu franšize, ki ne ve, kdaj oditi. Da moraš ob ogledu pustiti možgane na pašo smo pisali v Oceni filma: Hitri in drzni X.

3. Megalodon 2: Predator iz globin (Meg 2: The Trench)

Megalodon 2 je eden najslabših filmov leta 2023
Megalodon 2 je eden najslabših filmov leta 2023 Foto: on tmdb

Nadaljevanje poletne uspešnice ne doseže predhodnika v nobenem primeru razen norosti. Za navdušence brezglave akcije bo seveda briljanten in kratkočasen, v resnici pa gre za popolnoma brezsmiseln film, ki niti ne upraviči svojega obstoja.

»Več kot poudariti, da gre za poletni film, kjer je treba možgane spustiti na pašo, res ni možno,« zapišemo v Oceni filma: Megalodon 2.

2. Prvič po vsem (After Everything)

Prvič po vsem
Prvič po vsem, zaključek filmske serije Prvič, posnete po istoimenskih romanih Anne Todd Foto: on themoviedb

Franšiza, ki se je redno uvrščala na sezname najslabših filmov leta, je končno zaključena. Morda je ta podatek napačen, saj se šušlja o nekih predzgodbah in spin-off filmih, a glavnine je konec. Zgodba o Tessi in Hardinu se je zaključila v najslabšem možnem stilu. Več o zaključku ene najslabših filmskih serij vseh časov si preberi v Oceni filma: Prvič po vsem.

1. Lady Ballers

Film Lady Ballers so ustvarili pri Daily Wire
Film Lady Ballers so ustvarili pri Daily Wire Foto: on tmdb

Ameriška desnica se je odločila ustvariti svojo komedijo, ki je namenjena bitki proti woke levici. »Razlaga tematike ni bila v mislih ustvarjalcev, ki so pod pretvezo komedije in filma ustvarili dve uri in dvajset minut trajajočo in precej ekstremno anti-trans, anti-splav in anti-LGBT propagando,« je zapisano v našem prispevku Ali smo potrebovali transfobno komedijo Lady Ballers? Lady Ballers je najslabši film leta 2023.

Žiga Kastelic

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekNajboljše kombinacije sadja in čokolade
Naslednji članekNajvečja paleontološka odkritja leta 2023
Žiga Kastelic

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.