Kini se odpirajo, ampak kaj bomo gledali?

Končno! Kino dvorane se odpirajo in filmi so spet z nami. Ne samo tisti, ki jih lahko gledaš na računalniku, ampak tisti pravi. Za na veliko platno. Ampak kaj sploh lahko gledamo v kinu, česar nismo imeli možnosti gledati med karanteno? Izbire res ni veliko, a če imaš rad filme, potem imam zate nekaj nasvetov, kateri film gledat in zakaj. Klasični nasveti filmofilov torej.

Ogromne slovenske kinodvorane

Večji kini po Sloveniji živijo na račun filmov, ki prihajajo iz Hollywooda. A ker bo ta še vsaj en mesec zaprt, oziroma ne bo pošiljal filmov, ne bo veliko možnosti. Pa vseeno. Kolosej in Maribox bosta vrtela filme, ki so bili na sporedu tik pred razglasitvijo epidemije. Klikni na naslov filma in lahko prebereš oceno in opis.
(Cineplexx še ni objavil kdaj se odpirajo njihova kina)

Kokice

Klasike filmske industrije

Art kini po Sloveniji pa predvajajo filme, ki so jih v dvoranah gledali naši starši in stari starši. Eni najboljši filmi vseh časov in tisti, ki so bili v zadnjih nekaj letih narejenih za tisto, kar film je, za veliko platno.

Državljan Kane

Za mnoge najboljši film vseh časov. Film Orsona Wellsa iz leta 1941 je tudi njegov prvenec. Biografijo o Charlesu Fosterju Kaneu in njegovem vzopnu ter propadu, si lahko ogledaš v Kinoteki, 5. junija.

Snemaj!

Film v stilu najdenih posnetkov, a tudi film, ki je ta žanr oživel in mu dal še bolj strašljivo noto. Španiji pa prinesel status ustvarjalcev res kvalitetnih grozljivk. Ogledaši si ga lahko v Kinoteki, 7. junija.

Apokalipsa danes

Režiser Francis Ford Coppola je ustvaril kultni vojni film, ki govori o vojni in snemanju vojnih filmov. Eden boljših filmov, ki so bili kadarkoli narejeni. Ogledaš pa si ga lahko v Kinoteki, 19. junija.

Parazit

Oceno in opis filma si oglej kar tukaj. Na sporedu bo v Kindovoru, 2. junija.

Svetilnik

Čudovit metaforičen film v katerem blestita Willem Dafoe in Robert Pattinson. Psihološka grozljivka o dveh možeh v svetilniku. 3. junija v Kinodvoru.

1917

Film o prvi svetovni vojni posnet v enem kadru. 4. junija v Kinodvoru.

Judy

Film o legendi Judy Garland. Na sporedu 5. junija v Kinodvoru.

Čas deklištva

Oceno filma si oglej tukaj. 9. junija v Kinodvoru.

Tako je Kinodvor sporočil, da se njihova vrata odpirajo
Tako je Kinodvor sporočil, da se njihova vrata odpirajo

Festival dokumentarnega filma

Med 9. in 16. junijem bo v Ljubljani potekal 22. FDF. Na te dneve je bil premaknjen iz sredine marca, ko ga je prekinila epidemija koronavirusa. Zaradi še tekočih ukrepov bo festival potekal malo drugače, a v nekaj dneh se lahko vse to še spremeni. Več o samem festivalu, programu, filmih, vstopnicah in še čem, si preberi tukaj.

Kako pa bomo hodili v kino?

Čeprav se ukrepi iz dneva v dan spreminjajo, bo nekaj ukrepov obstalo. Z njimi boš seznanjen na vhodu v kino in v kinu samem. Obvezna bo razdalja pri sedenju, nošenje maske in razkuževanje rok. Ne skrbi! Kokice in pijača sta dovoljena. Za vsak slučaj pa spremljaj spletno stran tvojega domačega kina in videl boš, kako in kaj.

Urednik portala Student.si

VIRKinoteka, Kinodvor, Kolosej, Maribox, Cineplexx
Prejšnji članekBudžet za študente v petih korakih!
Naslednji članekRazlike med britansko in ameriško angleščino

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.